Werkweek naar Science Centre Delft

Terug naar overzicht
Science Centre Delft, Beleef de wetenschap!
Science Centre Delft, Beleef de wetenschap!
Science Centre Delft, Beleef de wetenschap!
Science Centre Delft, Beleef de wetenschap!
 

Beleef de wetenschap in het Science Centre Delft


Doen! Daar gaat het om bij Science Centre Delft. Je eigen vliegtuigvleugel ontwerpen. Een dijkdoorbraak voorkomen. In de huid van een chirurg kruipen. Je ontdekt wat wetenschap en techniek voor de samenleving kunnen betekenen. Als bezoeker word je uitgenodigd mee te doen en mee te denken met de ontwikkeling. Meedoen of alleen rondkijken? Het kan allemaal in het Science Centre Delft!

Zoektocht
Het Science Centre Delft is onderdeel van de TU Delft en is gevestigd in het karakteristieke gebouw van de oude Mijnbouwfaculteit uit 1911. Het Science Centre Delft keert de TU Delft binnenste buiten en laat zien welke plek techniek en wetenschap in de samenleving innemen. Het is een zoektocht, spannend en niet af, net zoals de wetenschap.

Ontdekken
Bezoekers kunnen allerlei proefopstellingen, gebaseerd op onderzoek aan de TU Delft, testen en uitproberen. Ze kunnen bijvoorbeeld een eigen vliegtuigvleugel ontwerpen of een serious game, zoals het voorkomen van een dijkdoorbraak, spelen in het gamelab. Er is speciaal voor het Science Centre Delft een Nuna racespel ontwikkeld door Delftse studenten. Met de operatiesimulator kunnen bezoekers ontdekken hoe chirurgen zich voorbereiden. Nieuw is de RID exhibit. Hier kun je je bezittingen testen op radioactieve straling.

Werkplaatsen
Het Science Centre Delft biedt een inspirerende omgeving waarbij de bezoekers worden uitgedaagd om te ontwerpen en te bouwen in een omgeving waar studenten en wetenschappers dit ook doen. Bezoekers treffen studenten aan die in de werkplaatsen aan verschillende projecten werken.

Workshops
Iedere zondag en in de vakanties organiseert het Science Centre workshops. Tijdens deze workshops kunnen kinderen zelf aan de slag en maken ze kennis met techniek. Van solderen tot bouwen tot het produceren van bio industrie, beleef het allemaal!

Tarieven

Kijk voor de tarieven op onze website.

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden op onze website.

 

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Mijnbouwstraat 120
2628 RX Delft
Zuid-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (015) 278 52 00
E-mail
 
 

Ervaringen & Beoordeling

1 bezoekers van Science Centre Delft beoordelen deze schoolreis aanbieder gemiddeld met:

Ervaring

CBS de Vlinderboom, Pijnacker
de Schoolreiscommissie
Schoolreis naar: Science Centre Delft
Beoordeling:
advertentie
Werkweek #16
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+