Alexander Pechtold leest voor in het Kinderboekenmuseum

Alexander Pechtold leest voor in het Kinderboekenmuseum

Terug naar overzicht

Den Haag, 27 januari 2016

Alexander Pechtold heeft vanochtend voorgelezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. De politicus en vader van twee kinderen las 40 peuters van Kinderopvang 2Samen voor uit het Prentenboek van het Jaar: We hebben er een geitje bij! van Marjet Huiberts en Iris Deppe. Voor het Kinderboekenmuseum is dit Voorleesontbijt de start van een reeks van activiteiten in het kader van  2016 Jaar van het Boek.

Met het Nationale Voorleesontbijt van het Kinderboekenmuseum en 2Samen willen beide organisaties aandacht vragen voor het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Het Kinderboekenmuseum brengt naast het Nationale Voorleesontbijt deze woensdag ook leuke activiteiten rondom We hebben er een geitje bij!

2016 is Jaar van het Boek. Het Letterkundig Museum / Kinderboekenmuseum, de Stichting CPNB,  de Koninklijke Bibliotheek, Bijzondere Collecties, de Leescoalitie, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven hebben de krachten gebundeld om een jaar lang het mooie, het leuke, het belangrijke en het goede van boeken extra te benadrukken.

"Het Jaar van het Boek is het Jaar van Alles en Nog Meer. Want een boek voert je mee in zinnenroes en woordenstroom en geeft je duizenden verhalen", aldus Aad Meinderts (directeur Letterkundig Museum). (© foto door Eveline van Egdom)

Ook met de klas op bezoek bij het Letterkundig Museum geweest? Lees en/of geef hier je beoordeling door.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten