Amsterdam ArenA Schooltour: nieuwe najaarstentoonstelling wereldwijd Kinderstraatvoetbal

Amsterdam ArenA Schooltour: nieuwe najaarstentoonstelling wereldwijd Kinderstraatvoetbal

Terug naar overzicht

Amsterdam, 9 september 2014

Schooltour is een leuk, ludiek en leerzaam schooluitstapje


Tijdens stadionrondleidingen schenkt ArenA Schooltour aandacht aan Ajax, maar ook komt wereldwijde kinderstraatvoetbal aan de orde. Dus naast leuk en ludiek is de ArenA Schooltour ook leerzaam!

De groep bekijkt een ArenAfilm en loopt via Spelerstunnel naar dug-out, Vip-tribune en perskamer. Als Ajax niet traint, wordt het kleedkamergebied ook bezocht. Naast de interactieve Tour-App en de via Facebook gratis te downloaden foto, ontvangen basisschoolleerlingen een ArenApaspoort vol vragen en opdrachten, terwijl middelbare scholieren een ArenA-quiz maken.

Aandacht voor voetballende straatkinderen
Dit na jaar zal er tijdens de tours ook een fototentoonstelling over voetballende straatkinderen te zien zijn, een project dat door de organisatie van Street Child World Cup 2014 werd opgezet om meer aandacht te vragen voor de problemen waar deze groep over de hele wereld tegenaan loopt. Het initiatief werd gesteund door onder andere voetballegendes Pelé en Beckham en aartsbisschop Desmond Tutu. De reizende foto-expo was tijdens het WK te zien op de Oranjecamping in Sao Pãolo en is sinds terugkomst in Nederland te zien op enkele unieke locaties, waaronder de Amsterdam ArenA.

Meer over de AmsterdamArena Schooltour vind je op pagina 44 van het Nationaal Schoolreis Magazine, najaar 2014. Klik hier voor meer online informatie.
 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+