Amsterdam EXPO en Naturalis bundelen krachten voor Giants of the Ice Age

Amsterdam EXPO en Naturalis bundelen krachten voor Giants of the Ice Age

Terug naar overzicht

Amsterdam, 11 november 2014

De tentoonstelling Giants of the Ice Age, de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd, opent op 27 november haar deuren voor het publiek. Op verzoek van Amsterdam EXPO voegt Naturalis Biodiversity Center in Leiden een complete galerie over Nederland in de ijstijd toe. Naturalis is hét nationale kennisinstituut over biodiversiteit met onder meer de ijstijd als een van haar expertisegebieden.

In de ijstijd was Nederland een ware wildernis. De ruige laaglandsteppe werd bevolkt door grote zoogdieren, zoals de mammoet, sabeltandtijger en wolharige neushoorn. Nergens ter wereld worden vandaag de dag zoveel ijstijdfossielen gevonden als in ons land. De botten worden door vissersschepen van de bodem van de Noordzee gehaald, die tijdens de ijstijd grotendeels droog lag. Veel van deze fossielen komen terecht bij Naturalis.

Naturalis selecteerde uit haar totale collectie van 37 miljoen objecten de meest significante en aansprekende originele artefacten voor ‘Nederland in de ijstijd’. Ze voegt onder meer schedels van een oeros en een wolharige neushoorn toe, evenals het gewei van een rendier en zelfs een keutel van een hyena.


Naturalis Biodiversity Center staat op pagina 37 van het Nationaal Schoolreis Magazine, najaar 2014. Klik hier voor online informatie.

Amsterdam EXPO staat op pagina 83 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2014. Klik hier voor online informatie.

 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+