Andre Kuipers traint kinderen als een astronaut tijdens Mission X

Andre Kuipers traint kinderen als een astronaut tijdens Mission X

Terug naar overzicht

Amsterdam, 26 februari 2015

Tijdens de Techniekpact Collegetour gaf André Kuipers in Science Center NEMO het startsein voor Mission X, een internationaal project voor leerlingen over ruimtevaart, beweging en gezonde voeding. Kinderen konden onder leiding van ruimtevaartjournalist Sander Koenen vragen stellen aan André Kuipers en alles leren over ruimtevaart, wetenschap en techniek. Leerlingen van basisschool De Klokbeker uit Ermelo, basisschool De Meiboom uit Hoofddorp en PI De Brug uit Leiden waren vandaag de gelukkige aanwezigen.

Hoe kleed jij je aan in de ruimte? Hoeveel planeten heeft u bezocht? Zitten er bacteriën in de ruimte? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vragen die de kinderen afvuurden op André Kuipers. Een luid “ieeeuww” klonk door de zaal toen André vertelde dat ze in de ruimte van hun eigen plas weer drinkwater maakten. Veel nadruk legde hij op het belang van sporten, want in de ruimte worden je spieren slapper en je botten broos: “in de ruimte zijn is als op de bank zitten en tv kijken”. Om sterk en in conditie te blijven, moeten astronauten daarom aan boord van het internationale ruimtestation twee uur per dag sporten.

Mission X is een initiatief van NASA in samenwerking met verschillende ruimtevaartorganisaties in de hele wereld, waaronder NSO* in Nederland. Ruim vierhonderd leerlingen van elf Nederlandse scholen treden de komende weken in de voetsporen van astronaut André Kuipers. Ondertussen leren ze alles over gezond eten en bewegen.

Over NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland en is voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO laat een breed publiek op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Dit doen we met een grote diversiteit aan programma’s, tentoonstellingen, activiteiten en evenementen.

Meer informatie over een schooluitstap naar NEMO vind je op pagina 73 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015). Klik hier, voor online informatie. Foto: ©ESA/Anneke Le Floc'h’*Het NSO is de ruimtevaartorganisatie van de Nederlandse overheid en voert het Nederlands ruimtevaartbeleid uit. Onderdeel daarvan is een ruimtevaarteducatieprogramma gericht op basisscholen en middelbare scholen
 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+