Authentic-Italia: werkweek meer dan alleen Rome

Authentic-Italia: werkweek meer dan alleen Rome

Terug naar overzicht

Voorburg, 26 september 2017

In deze snel veranderende wereld is er voor scholieren en studenten altijd weer een vast baken: de werkweek naar het buitenland. Schoolreizen en werkweken behoren tot één van de beste herinneringen uit je schooltijd. Authentic-Italia organiseert al jaren werkweken naar Rome, maar er is meer uit de werkweek te halen dan alleen Rome, zoals een dag Pompeï/Vesuvius en Abruzzo.

Door de snel veranderende wereld komt er ook steeds meer vraag naar een andere invulling van de werkweek. Reizen waar de leerling/student centraal staat en actief zelf vorm kan geven  aan de reis. Een reis waar je niet steeds op je hoede hoeft te zijn in een drukke menigte, maar jezelf en de ander kan ontdekken. Dat kan het best in een natuurlijke omgeving waar je ook nog eens afgesloten bent van de digitale wereld.

Even weg van de digitale wereld
Vorig jaar is samen met een middelbare school gekeken naar een “andere” Rome reis. Deze school wilde hun leerlingen meer meegeven dan alleen maar de kennis over Rome. Ze wilden de leerlingen de kans geven los te komen van hun digitale wereld en zichzelf en hun omgeving weer leren ontdekken.

Als Italië specialist heeft Authentic-Italia vooral een passie voor de regio Abruzzo. Het ligt op slechts 2 uur rijden van Rome en is bij velen nog totaal onbekend, de gastvrijheid van de bevolking en de enorme inzet om hun bijzondere ervaringen te delen met anderen. Een bezoek aan Abruzzo is een prachtige gelegenheid om het echte Italië en jezelf te leren kennen.

Cultuur en Natuur
Na twee dagen cultuur opsnuiven in Rome en nog een dag Pompeï /Vesuvius vertrek je per bus naar de bestemming in Abruzzo, een prachtig hostel gelegen in een klein bergdorpje. In het hostel wordt je meteen aan het werk gezet. Samen met de kokkin wordt de avondmaaltijd verzorgd in de vorm van zelf gemaakte pasta en pizza. De volgende dag staat in het teken van de natuur. In het nabij gelegen natuurpark  meandert de Tirino. Deze 17 kilometer lange rivier wordt gevoed door verschillende ondergrondse bronnen en is daardoor het hele jaar op een constante temperatuur van 15 graden. Het water is blauw en groen, zo helder dat je de bodem kunt zien en dichtbij de bron het zelfs kan drinken.

Kano-, wandel- en mountainbiketocht.
Je maakt in deze heerlijke omgeving  een kanotocht, wandeling en mountainbiketocht. Hier maak je deel uit van de natuur. De volgende dag heb je de mogelijkheid om de bergen en de zee met elkaar te combineren. Op de hoogvlakte van de Campo Imperatore ervaar je het “kleine Tibet” terwijl je na een paar uurtjes met je voeten in de Adriatische zee staat.

Bij een ‘gewone’ stedentrip is iedereen aan het eind van de reis vol met informatie maar behoorlijk moe. Een combinatiereis van cultuur en natuur wordt anders ervaren, er is meer ruimte voor ontspanning en ontdekking van jezelf en elkaar.

Authentic-Italia staat op pagina 20 van Werkweek 2017/2018.

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten