Beste kindermuseum ter wereld is GeoFort

Beste kindermuseum ter wereld is GeoFort

Terug naar overzicht

Herwijnen, 29 september 2016

Vlak voor de zomervakantie, tijdens het jaarlijkse Ecsite (Europese netwerk van science centra en musea) Congres in Graz (Oostenrijk), is GeoFort uit Herwijnen de winnaar geworden van de Children in Museums Award 2016, een prestigieuze internationale prijs!

Uit het juryrapport: GeoFort weet de ”potentieel droge onderwerpen” waar het zich op richt heel direct, sociaal en leuk over te brengen. ”Kinderen leren er al doende, terwijl ze lol hebben. Het is een inspirerende plek en waardige winnaar van de Children in Museums Award.”

“Heel trots ben ik dat GeoFort opvalt in het internationale netwerk en nu gewonnen heeft!”, aldus directrice Willemijn Simon van Leeuwen. Bij elke exhibit staat bij GeoFort het ‘doen door te leren’ centraal staat. De manier waarop wij kinderen enthousiasmeren doen we met via sense of fun, via sense of experience en via sense of urgency. Een voorbeeld van een GeoFort onderwijsprogramma is de serious game om een dijkdoorbraak tegen te gaan.

Meer informatie voor een uitstap naar het interactief science park, waar alles om de wereld draait, staat op pagina 34 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2016).

In 2012 werd schoolreisbestemming 'Tropenmuseum' uit Amsterdam als eerste Nederlandse museum verkozen tot de winnaar.

 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten