Confetti en eetbare schilderijen bij opening Kunstwerkplaats Mauritshuis

Confetti en eetbare schilderijen bij opening Kunstwerkplaats Mauritshuis

Terug naar overzicht

Den Haag, 26 juni 2014

Leerlingen basisschool De Bongerd openen met minister Bussemaker nieuwe educatieruimte


Gisterenochtend is de Kunstwerkplaats van het vernieuwde Mauritshuis feestelijk geopend. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap knipte samen met directeur Emilie Gordenker het lintje van de nieuwe educatieruimte van het museum door. Leerlingen van basisschool De Bongerd strooiden enthousiast met confetti. Zij mochten de splinternieuwe workshopruimte direct in gebruik nemen en deden mee aan een workshop eetbare schilderijen maken.

Wedstrijd
Het Mauritshuis schreef een wedstrijd uit voor basisscholen in de aanloop naar de opening. De klas die het meest verrassende groepsportret maakte, geïnspireerd op het wereldberoemde schilderij De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt maakte kans op een vip-rondleiding bij de opening van de Kunstwerkplaats. Basisschool De Bongerd uit Zuidland maakte het winnende filmpje waarin de leerlingen het meesterwerk van Rembrandt uit de collectie van het Mauritshuis uitbeelden.

Verhalenboek
De klas kreeg een speciale rondleiding door het museum langs publiekslievelingen als Meisje met de parel van Vermeer en Het puttertje van Fabritius. Bij De stier van Paulus Potter las kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper het verhaal voor dat hij speciaal over dit grootste schilderij van het museum schreef. Het is één van de verhalen, gebundeld in het voorleesboek Het meisje met de parel en andere verhalen over meesterwerken van het Mauritshuis (uitgeverij Leopold) dat vanaf nu verkrijgbaar is. Auteurs als Imme Dros, Lydia Rood en Daan Remmerts de Vries werkten aan het boek mee.

Life long learning
De Kunstwerkplaats is de gloednieuwe educatieve ruimte van het Mauritshuis. Schoolklassen, families en volwassenen kunnen in de werkplaats workshops en cursussen volgen, onder deskundige begeleiding van ervaren museumdocenten, kunstenaars en andere experts. De werkplaats, uitgerust met allerlei multimedia, bevindt zich in de nieuwe vleugel van het museum. Speerpunt van het hoogwaardige educatieprogramma van het Mauritshuis is life long learning voor diverse doelgroepen.

Officiële openingsceremonie
Het Mauritshuis is de afgelopen twee jaar gerenoveerd en uitgebreid. Het museum opent aanstaande vrijdagmiddag 27 juni opnieuw de deuren. De feestelijke openingsceremonie vindt vanaf 17.00 uur plaats aan het voorplein van het Mauritshuis in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Na de officiële openingshandeling is het museum van acht tot middernacht gratis te bezoeken.

Op schoolreisje naar het Mauritshuis geweest? Lees en/of geef hier je beoordeling door.

 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten