Cube en Columbus flankeren Continium, opening oktober 2015

Cube en Columbus flankeren Continium, opening oktober 2015

Terug naar overzicht

Kerkrade, 8 september 2015

Een jaar geleden is op het Museumplein te Kerkrade gestart met de bouw van het Cube - design museum en het Columbus - earth theater, twee nieuwe musea, die het bestaande Continium - discovery center flankeren en vanaf eind oktober 2015 hun deuren openen voor publiek. Ook het Continium heropent dan weer. Met de nieuwbouw transformeert het Museumplein tot een heus museumkwartier, waar wetenschap en techniek, design en de invloed hiervan op onze aarde in drie afzonderlijk te bezoeken attracties te beleven zijn.

Cube, het eerste designmuseum van Nederland, is geen designmuseum in de traditionele zin van het woord. Gevestigd in een kubus, die lijkt te zweven boven het plein, presenteert Cube niet alleen inspirerende exposities van het beste internationale én Euregionale design, maar wordt het vooral een dynamisch centrum waar je beleeft hoe we onze wereld op betekenisvolle wijze vormgeven.

Columbus is een filmtheater, gevestigd in een bolvormig gebouw. Het gebouw huisvest drie zalen, waarvan het 'earththeater' de hoofdzaal is. Deze zaal beschikt over heel bijzondere projectievlakken die nergens anders ter wereld te vinden zijn en die de mogelijkheid bieden op een heel andere manier naar zaken te kijken, om zo tot nieuwe inzichten en ideeën te komen.

Continium blijft de plek waar de bezoeker zelf ontdekt wat wetenschap en techniek inhoudt. Kijk op pagina 54 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2015). Klik hier voor meer online informatie.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten