De honderdste Wakker Worden Kinderlezing in NEMO

De honderdste Wakker Worden Kinderlezing in NEMO

Terug naar overzicht

Amsterdam, 13 februari 2014

Op 16 februari vindt in Science Center NEMO om 11:00 uur de honderdste Wakker Worden Kinderlezing plaats. Sinds de eerste lezing in juni 2003 hebben al vele kinderen deze lezingen met plezier gevolgd. Samen met de Universiteit van Amsterdam organiseert Science Center NEMO sinds juni 2003 iedere maand een lezing met een echte kindervraag: Kun je bacteriën eten? Waar komt de regenboog vandaan? Waarom is gras groen? De honderdste lezing is bij hoge uitzondering niet alléén voor kinderen.

Wanneer weet je iets zeker?
Rob van Hattum, inhoudelijk directeur van NEMO geeft samen met prof.dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, een kinderlezing over wetenschappelijk onderzoek doen: “Wanneer weet je iets zeker?”. Na de lezing worden nog twee spectaculaire historische proeven gedaan. Met twee reusachtige Maagdenburgse halve bollen en 16 kinderen wordt een vacuümdemonstratie gegeven en de valproef van Stevin wordt gedaan met een hoogwerker.

Spoedcursus wetenschap
Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen een spoedcursus Wetenschap volgen, waarbij tien experimentjes kunnen worden gedaan onder begeleiding van studenten van de Universiteit van Amsterdam. De experimenten gaan over drijven en zinken, licht en geluid, de kracht van lucht, bouwen, geleiding, balans, hoog en laag, knikker tegen veertje, leeglopen en rollen.

Uniek samenwerkingsproject
Wakker Worden is een uniek samenwerkingsproject van Science Center NEMO en de Universiteit van Amsterdam. Het is een goed voorbeeld van een samenwerking waarbij inhoudelijke kennis, educatieve expertise, uitgebreide netwerken én enthousiasme samen zijn gebracht met als doel wetenschap en techniek op een inspirerende manier te brengen.


Informatie over NEMO
Een dagje NEMO past helemaal binnen het lesprogramma van het primair onderwijs en Voortgezet onderwijs. Leerlingen van alle groepen steken door zelf te doen spelenderwijs veel op van de wereld van wetenschap en techniek. NEMO staat op pagina 75 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2014).

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+