De Klaskamer een uniek Afrikaans leslokaal in Nederland.

De Klaskamer een uniek Afrikaans leslokaal in Nederland.

Terug naar overzicht

Hilvarenbeek, 2 maart 2017

Safaripark Beekse Bergen is al twee jaar achter elkaar, met een Diamond Themepark Award, uitgeroepen tot ‘Beste dierentuin van Nederland’! Het park in Hilvarenbeek is en blijft dan ook een populaire bestemming voor meesters, juffrouwen en leerlingen.

Op safari
Stap op de safaribus en laat je meenemen over de Afrikaanse vlaktes. Sommige dieren kunnen zich goed verstoppen, zoals de cheeta’s. Andere zijn totaal niet verlegen en komen wel heel erg dichtbij, zoals de giraffes die de bus nog wel eens komen likken. Op de bootsafari kun je lekker uitwaaien terwijl je langs de vlaktes vaart. Tijdens de bus- en bootsafari vertellen rangers interessante weetjes en verhalen over de dieren die onderweg te zien zijn. Genoeg stilgezeten? Dan is er de wandelsafari waar kinderen spelenderwijs van alles te weten komen over de dieren. Breng een bezoek aan Madiba, de eerste Afrikaanse olifant die in de Benelux is geboren in 2016 en neem de avontuurlijke klimroute over het splinternieuwe Lippenberenverblijf.

Klaskamer
Uniek in Nederland is de klaskamer: het Afrikaans gethematiseerde leslokaal van het safaripark. Rangers verzorgen hier speciaal voor het basis- en voortgezet onderwijs ontwikkelde lessen waarbij de Afrikaanse cultuur en de relatie tussen mens en dier een belangrijke plaats inneemt.

Wil je dus je leerlingen een dagje meenemen naar Afrika, kijk dan op pagina 43 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2017). Klik hier voor online schoolpagina van Safaripark Beekse Bergen.

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten