De Leeuw laat leeuwen los in Blijdorp

De Leeuw laat leeuwen los in Blijdorp

Terug naar overzicht

Rotterdam, 2 juli 2015

Afgelopen vrijdagavond is het nieuwe leeuwenverblijf in Diergaarde Blijdorp officieel geopend. De bekendste leeuw van Nederland, Paul de Leeuw, mocht de leeuwen loslaten in hun nieuwe onderkomen in het bijzijn van burgemeester Aboutaleb. Het gloednieuwe verblijf ligt in het hart van de Diergaarde. In dit nieuwe gebied, op de grens van Azië en Afrika ligt ook het restaurant Poort van Azië.Het buitengebied van de leeuwen is ruim zes keer zo groot als hun oude verblijf en fraai ingericht als een glooiend graslandschap. Er zijn meer dan 10.000 graspollen geplaatst met natuurlijke rotsblokken en er is een waterpoel. De leeuwen hebben de beschikking over verschillende plekken waar ze afwisselend in de zon of de schaduw kunnen doorbrengen.

Ook in het binnenverblijf is er veel ruimte zodat de leeuwen een koude winter binnen kunnen doorbrengen. Op dit moment heeft Blijdorp drie leeuwen. In plaats van de gebruikelijke Afrikaanse leeuw heeft Blijdorp gekozen voor de zeer zeldzame Aziatische soort. Hiervan leven nog slechts zo’n 300 alleen in het Girforest in Noordwest India.

Voor de totaalbeleving is er gebruik gemaakt van sfeerbepalende elementen zoals video-mapping waardoor de projectie op de achterwand bij de leeuwen mee verandert met het dag en nachtritme. In een omgebouwde safaritruck kunnen bezoekers op safari met de ‘levensechte’ Afrikaanse chauffeur Jack. In een fieldstation is het mogelijk de leeuwen buiten te observeren als een ‘echte’ leeuwenonderzoeker.

Ook met je klas 'Op wereldreis in Diergaarde Blijdorp'? Kijk dan op pagina 57 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015), of klik hier voor meer online informatie.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten