Dino Jaws in het Museon Eten of gegeten worden?

Dino Jaws in het Museon Eten of gegeten worden?

Terug naar overzicht

Den Haag, 14 oktober 2014

In het Museon in Den Haag is de tentoonstelling ´Dino Jaws, eten of gegeten worden?´ sinds afgelopen vrijdag te zien waarin de bezoeker ervaart hoe vleesetende en plantenetende dinosauriërs op totaal verschillende manieren hun dagelijkse maaltijd bij elkaar sprokkelden.

Via levensgrote animatronic modellen van het toonaangevende Japanse bedrijf Kokoro, wordt gedemonstreerd hoe de tanden en kaken van de dinosaurus in perfecte harmonie verscheuren, vermalen en kauwen. Tijdens de rondgang door de expositie bezoek je verschillende LABs waar je zelf aan de slag gaat bij het uitgraven van fossielen. Een tentoonstelling met uniek collectiemateriaal van het Museon, waaronder de 148 miljoen jaar oude Allosaurus, waarvan onlangs de resultaten van wetenschappelijk onderzoek bekend zijn gemaakt.

De expositie is te zien is tot 6 september 2015 te bezoeken. Kijk voor meer informatie op pagina 32 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2014) of klik hier voor meer online informatie.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten