Een reisverslag naar hip en historisch Berlijn

Een reisverslag naar hip en historisch Berlijn

Terug naar overzicht

De werkweek begon vroeg. Het ontbijt, op dag 1, was heel erg lekker. Deze dag moesten we veel lopen, want we maakten de Wandel Tour door Berlijn. Zo kwamen we langs de Brandenburger Tor, het Joodse monument en toen we het koud kregen bezochten we een café. In de middag kwamen we meer te weten over de geschiedenis van Duitsland in het Duitse Geschiedenis Museum.

Dag 2
Deze dag wandelden we door de Tiergarten naar de Siegessäule. Daarna bezochten we een aantal Bismarck-standbeelden. We liepen toen terug door de Tiergarten via het presidentieel paleis naar de Reichstag waar we een rondleiding kregen. Er kwam een gids, die ons een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het Reichstaggebouw gaf, inclusief een kelder, de belangrijkste plenaire zaal en een ruimte waar de Amerikaanse en Russische troepen, na de val van het Derde Rijk, op de muren hadden geschreven. We gingen toen naar de koepel op het dak van de Rijksdag, waar we een prachtig uitzicht over Berlijn hadden. Na de lunch bezochten we Checkpoint Charlie, waar we het museum bezochten over de Berlijnse Muur. Die avond proefden we de Duitse cultuur toen we de binnenstad in gingen om een Bier Keller te bezoeken, waar vele van ons de heerlijke Berliner Weisse proefden.

Dag 3
We gingen naar de East Side Gallery, dat is het langste stuk van de Berlijnse muur dat nog overeind staat. De East Side Gallery is een stuk van de Berlijnse muur dat na de hereniging van december 1989 door 118 kunstenaars werd beschilderd. We gingen vervolgens van Oost naar West, naar de Kurfürstendamm en naar de Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis Kirche, die werd gerenoveerd. In de namiddag bezochten we de Topografie des Terrors en leerden daar meer over Hitlers regime.

Dag 4
Op de voorlaatste dag gingen we naar de Alexanderplatz. We stapten in de lift van de Berlijnse TV-toren met een supersnelheid. Het uitzicht over Berlijn was adembenemend en het was fantastisch om alle bezienswaardigheden van bovenaf te zien die we al eerder bezocht hadden. Na de lunch gingen we naar Potsdamerplatz om te zien waar de Berlijnse Muur stond.

Dag 5
Dit was de dag van vertrek, maar we maakten er nog het beste van. We bezochten nog de Berlijnse Muur Memorial en we maakten nog een rit met de S-Bahn om een deel van de muur die nog aan beide zijden staat met het "niemandsland-land" ertussen. Daarna zagen we een korte film over hoe de muur werd gebouwd en hoe het leven was leven ten tijde van de muur.

Met dank aan: Jasper en Astrid voor de reportage en Swen Zijlstra (Graafschapcollege Doetinchem) voor de foto.
 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+