Europa-Park opent Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys

Europa-Park opent Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys

Terug naar overzicht

Rust, 11 maart 2014

Schoolreisbezoekers worden dit seizoen getrakteerd op talloze nieuwigheden in Duitslands grootste attractiepark. Er is opnieuw flink geïnvesteerd in nieuwe attracties, shows en evenementen. Meer dan 500 decorateurs, vormgevers, technici en andere vaklui leggen momenteel de laatste hand aan deze nieuwigheden, waaronder de grootste indoor-attractie uit de geschiedenis van Europa-Park: ‘Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys’.

Bezoekers gaan in ‘Arthur in het Koninkrijk van de Mininmoys’ op reis door een gigantisch micro-kosmos. Zij zweven over en door de wereld van de Minimoys. Dit zijn 2 millimeter grote wezentjes, bekend uit de animatiefilm 'Arthur en de Minimoys' van topregisseur Luc Besson. Hun prachtige leefwereld is op schaal nagebouwd en geeft de bezoeker het gevoel zelf een Minimoy te zijn. Tijdens de rit komt de bezoeker ondermeer oog in oog te staan met mieren en lieveheersbeestjes… zo groot als olifanten.

Europa-Park staat bekend om zijn liefde voor detail. Om ook bij ‘Arthur’ weer de hoogste kwaliteit te kunnen bieden, en nieuwe ideeën in te voegen die tijdens de bouw zijn ontstaan, is besloten de attractie in plaats van bij de start van het seizoen, nu in de loop van het voorjaar te open te stellen. Een exacte datum is nog niet bekend. Behalve deze wereldwijd unieke zweefvlucht, bestaat de attractie ook uit een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.  In het park zijn bovendien nog andere toevoegingen gedaan: een extra speeltuintje  en nieuwe rotspartijen voor de ‘Tiroler waterbaan’.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud en aan de rand van de Elzas. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa.

Lees en/of geef hier je beoordeling van Europa-Park door.
Schoolreis boeken naar Europa-Park? Klik hier voor ons online rubriek ’Touroperators’.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+