Freek en Hella de Jonge in de Teekenschool van het Rijksmuseum

Freek en Hella de Jonge in de Teekenschool van het Rijksmuseum

Terug naar overzicht

Amsterdam, 28 mei 2015

Freek en Hella de Jonge in gesprek klas 2A van het Gymnasium Camphusianum uit Gorinchem in de Teekenschool van het Rijksmuseum.

Met het Freek & Hella de Jonge Fonds maken zij het onderwijsprogramma 'Jij & de Gouden Eeuw' mede mogelijk. Al 11.000 scholieren van het primair (groep 6-8) en voortgezet onderwijs (klas 1–3 VMBO, HAVO en VWO) volgden dit lesstofvervangende programma, waarbij zij zich door middel van theater, filosofie, onderzoek, een quiz en een bezoek aan de museumcollectie, verdiepen in de 17de eeuw en verbanden leggen met hun eigen tijd.

Vanaf het nieuwe schooljaar komt er een variant voor PABO studenten. In het weekend en in de schoolvakanties kunnen kinderen en hun families het programma doen. 'Jij & de Gouden Eeuw' is winnaar van de ICOM CECA Best Practice Award 2014, de NOT Innovatie Award 2015 en de NOT publieksprijs 2015.

Kijk voor het leukste schoolreisje sinds de Middeleeuwen voor kleuter tot en met examenleerling' op pagina 69 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015). Klik hier voor meer online informatie. © Foto door Olivier Middendorp.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten