Het effect van terrorisme op buitenlandse schoolreizen

Het effect van terrorisme op buitenlandse schoolreizen

Terug naar overzicht

Breda, 13 april 2017

‘Het blijft zo belangrijk dat leerlingen buiten hun beschermde omgeving met hun klasgenoten nieuwe ervaringen opdoen’, verwoordde een docent treffend.

Na de aanslagen vorig jaar stonden de plannen voor buitenlandse schoolreizen tijdelijk onder druk. Bezorgde ouders zetten vraagtekens bij de veiligheid van hun kinderen. De meeste scholen zetten hun reisplannen gewoon door. Door de recente aanslag eind maart in Londen is het onderwerp opnieuw actueel.

De behoefte aan ervaringen en reacties van andere scholen is groot. Toch lijkt er substantieel iets veranderd in de reactie van scholen. Het leven met terroristische dreiging lijkt een nieuwe werkelijkheid. Je zou kunnen spreken van berusting met een aanvaardbaar risico…
 

Onderzoek ‘de invloed van terrorisme op schoolreizen’


Een aantal reisorganisaties, waaronder Travel Inventive, houdt structureel onderzoek en gesprekken met docenten. Op dit moment onderzoekt NHTV-student Nicole in opdracht van Travel Inventive de invloed van terrorisme op schoolreizen. In haar onderzoek neemt ze ook de mening van leerlingen en hun ouders op. Je helpt haar heel makkelijk door het  invullen en delen van haar enquête met je collega-docenten, schoolleiders, leerlingen en hun ouders. Ben jij nieuwsgierig naar de mening van collega-docenten? Vul dan hier de enquête in! (max. 5 min.) Wij houden je graag op de hoogte.

Hartelijk dank voor het invullen (en delen), mede namens Nicole (student NHTV internationale hogeschool Breda, toerisme en vrije tijd).
 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten