Het Kazemattenmuseum toont een witte bladzijde uit de geschiedenis

Het Kazemattenmuseum toont een witte bladzijde uit de geschiedenis

Terug naar overzicht

Kornwerderzand, 11 februari 2016

Het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk vierde in 2015 het 30-jarig jubileum. Dat jubileum kreeg extra glans doordat het meteen het startsein was voor een ingrijpende herinrichting. Diverse fondsen, waaronder het Fonds (Nationaal Fonds voor vrede, veiligheid en veteranenzorg) maakten dit financieel mogelijk.

In het voorjaar van 2016 is de herinrichting deels gerealiseerd. Daarmee is het museum nog beter in staat om op aansprekende wijze het indrukwekkende verhaal van de meidagen van 1940 te vertellen. Kornwerderzand, met zijn 17 kazematten, was de enige plek inEuropa waar de Duitse Blitzkrieg werd tegengehouden. Slechts 225 Nederlandse soldaten, onder leiding van Kapitein Boers, wisten een overmacht van zo’n 17.000 zwaar bewapende Duitsers tegen te houden. Een witte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis!

Meer weten over een schooluitstap naar het Kazemattenmuseum? Kijk dan op pagina 141 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2016) of klik hier.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+