Het Museon vernieuwt zijn permanente tentoonstelling!

Het Museon vernieuwt zijn permanente tentoonstelling!

Terug naar overzicht

Den Haag, 24 mei 2016

Na meer dan 10 jaar neemt interactief museum voor cultuur en wetenschap 'Museon' afscheid van de tentoonstelling Jouw Wereld, Mijn Wereld en opent in oktober de nieuwe expositie ONE PLANET!

De nieuwe tentoonstelling gaat in op de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit. Je klas maakt een interactieve ontdekkingsreis langs 17 thema’s waar verschillende wereldwijde problemen met mogelijk oplossingen worden gepresenteerd. Iedere uitdaging is gerelateerd aan één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Waar komt ons eten vandaan en wat eten we over vijftig jaar? Wat doen we om onze zeeën te beschermen? Welke energie gebruiken we nu en in de toekomst? Voeren we straks oorlog om drinkwater? Over de hele wereld wonen steeds meer mensen in een grote stad, maar wat kunnen we doen om die steden leefbaar te houden?

In verband met de werkzaamheden is de bovenverdieping van het Museon van 1 juni t/m midden oktober 2016 helaas niet toegankelijk voor (school)bezoekers. Uiteraard ben je welkom in de tijdelijke tentoonstellingen: Illusions, magie of wetenschap en National Geographic - Onbekende Wereld!

Museon staat op pagina 58 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2016. Klik hier voor alle online informatie over schoolreizen naar het Museon en de combinaties met andere attracties.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+