Identificatie bij schoolreizen naar het buitenland

Identificatie bij schoolreizen naar het buitenland

Terug naar overzicht

Apeldoorn, 14 mei 2015

Waar rekening mee te houden bij een schoolreis naar het buitenland?


Grensoverschrijdende groepsbezoeken
Via onze website en/of magazines ontvangen wij regelmatig vragen waar rekening mee te houden bij een schoolreis naar het buitenland (identificatieplicht e.d.). Wij hebben wederom bij de Rijksoverheid, alle Ministeries en diverse Nederlandse en buitenlandse overheidsinstellingen hiernaar geïnformeerd.

In het voorjaar van 2012 hebben wij namelijk een cases behandeld van basisschool De Achtsprong in Zutphen. De schoolreis van De Achtsprong ging op 24 april 2012 naar Kernie’s Familiepark in het Duitse Wunderland Kalkar. De Rijksoverheid en de Bundespolizeidirektion Sankt Augustin bevestigen dat elke Nederlandse schoolreiziger een geldig reisdocument bij zich dient te hebben. Collectieve lijsten van alle schoolreisdeelnemers, met bijv. namen en geboortedata e.d., zijn niet (meer) toegestaan.

Kinderen hebben eigen paspoort nodig
Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig. Klik hier voor meer informatie.

Moeten ouders toestemming geven voor reis?
Als de school een buitenlandse reis organiseert, kunnen er aan de grens onverwachte problemen ontstaan. Klik hier voor het online artikel van VOS/ABB (publicatiedatum 7 oktober 2013)

Reizigerslijst voor schoolreizen binnen de Europese Unie De toegang tot het recht van de Europese Unie, klik hier (link publicatiedatum: 8 juli 2011)

De Dienst Vreemdelingenzaken (Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken) in Brussel over buitenlandse schoolreizen.  

Een leerling zonder wettig verblijf mag niet mee op schoolreis naar het buitenland, aldus het Kruispunt Migratie-Integratie in Brussel.

 

 

 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+