Inschrijving geopend voor gratis educatief programma bij ProDemos Binnenhof

Inschrijving geopend voor gratis educatief programma bij ProDemos Binnenhof

Terug naar overzicht

Den Haag, 14 april 2015

ProDemos Binnenhof biedt scholen gratis educatieve (dag)programma’s in politiek Den Haag. Vanaf deze week kunnen scholen zich weer inschrijven voor deze (dag)programma’s. Op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze maken de leerlingen kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld.

Bezoek de Tweede Kamer
Een bezoek aan ProDemos betekent dat de klas ook een bezoek brengt aan de Tweede Kamer en wellicht ook aan de Eerste Kamer. Verder staan er diverse educatieve (spel)onderdelen op het programma zoals het speurtocht over het Binnenhof en het DemocratieLAB, een interactief lab dat leerlingen met speelse proefjes aan tot nadenken over de dilemma's van de democratische rechtsstaat.

Alle onderwijsniveaus
Er zijn diverse programma’s mogelijk, in lengte variërend van een paar uur tot een hele dag. Docenten kunnen zo kiezen wat het beste bij de klas past. Ook de inhoud van de programma’s is afgestemd op het onderwijsniveau van de leerlingen. Alle programma’s van ProDemos sluiten aan bij vakken als Burgerschap, Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen.

Speciaal voor basisscholen: Madurodam én het Binnenhof
Voor basisscholen heeft ProDemos samen met Madurodam een educatief programma ontwikkeld waarmee leerlingen spelenderwijs leren over de Nederlandse politiek. Leerlingen brengen een bezoek aan Madurodam én aan de Tweede Kamer. Ook dit programma is gratis.

ProDemos staat op pagina 48 en Madurodam op pagina 52 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2015. Klik hier, voor online informatie.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+