JHM Kindermuseum viert 10-jarig jubileum

JHM Kindermuseum viert 10-jarig jubileum

Terug naar overzicht

Amsterdam, 22 november 2016

Het JHM Kindermuseum van het Joods Historisch Museum bestaat op 17 december 2016 precies tien jaar. Dit wordt een jaar lang gevierd met een bijzonder programma, dat bestaat uit het nieuwe Fieptheater, een kleur- en matzeversierwedstrijd en feestelijke workshops voor kinderen.

Tien jaar geleden was het JHM Kindermuseum één van de eerste kindermusea van Amsterdam. Het heeft sindsdien vele scholen, groepen en individuele bezoekers ontvangen. De programma’s zijn altijd gericht op het verbinden van culturen. Als kroonprins bakte Willem-Alexander een challe in de keuken en acteurs als Pierre Bokma en Kitty Courbois hebben stemmen ingesproken voor het Kindermuseum. Televisiepresentator Siemon de Jong is nu ambassadeur en in de campagne feliciteert hij samen met mascotte Max de Matze het JHM Kindermuseum.

Onderwijs
Tijdens het bezoek aan het JHM Kindermuseum ontdekken kinderen spelenderwijs de joodse traditie. Er is een keuken waar je kunt proeven of bakken, een muziekkamer vol feestmuziek en een muur met herinneringen. In de studeerkamer maken de kinderen kennis met de Tora en de Gulden Regel: Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Ben je met je school(groep) op educatieve uitstap naar het JHM Kindermuseum geweest, laat dan hier je beoordeling achter. Laat andere scholen weten wat jij van je uitstap bij JHM Kindermuseum!
 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten