Koningin Beatrix opent Rijksmuseum

Koningin Beatrix opent Rijksmuseum

Terug naar overzicht

Amsterdam, 13 januari 2013

Koningin Beatrix opent Rijksmuseum met gouden sleutel


Met het omdraaien van een grote gouden sleutel in een slot opende Koningin Beatrix vandaag officieel het vernieuwde Rijksmuseum.

Het was het hoogtepunt van de feestelijke openingsceremonie die plaats vond op een meterslange oranje catwalk op het Museumplein. De openingshandeling werd ingeluid met een spectaculair optreden van twaalf fanfares, uit elke provincie één. De 750 muzikanten vormden een erehaag voor de koningin. Na spectaculair vuurwerk is het museum tot middernacht gratis open met een speciale hoogtepuntenroute voor de bezoekers. Duizenden mensen kwamen op het Museumplein bijeen voor het laatste grote optreden van de koningin. De gouden sleutel, een ontwerp van Studio Job, is de komende tijd te zien in het Rijksmuseum.

Koningin Beatrix werd in de ochtend verwelkomd door het Nederlands Blazers Ensemble dat Fanfare for the Common Man speelde. Daarna maakte zij een besloten rondgang door het hoofdgebouw. Na een kort welkomstwoord door directeur Wim Pijbes en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker trad trompettist Eric Vloeimans in het Atrium op. Schrijver Remco Campert droeg een gedicht voor dat hij speciaal voor de opening had geschreven.

Meer informatie over het complete onderwijsaanbod van het vernieuwde Rijksmuseum vind je op pagina 67 van de voorjaarseditie (2013). Voor online informatie, klik hier. Foto: Erik Smits
 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+