Kuip voor eeuwig in Miniworld Rotterdam

Kuip voor eeuwig in Miniworld Rotterdam

Terug naar overzicht

Rotterdam, 21 oktober 2014

De huidige Kuip blijft voor eeuwig bewaard bij Miniworld Rotterdam. Door clubicoon Gerard Meijer en directeur van de Kuip Jan van Merwijk werd afgelopen vrijdag de maquette onthuld in bijzijn van de nodige Kuip supporters. De Kuip in miniatuur is onthuld met het neerhalen van de Feijenoord vlag onder de muziek van ‘Hand in Hand Kameraden’.

Grootste maquette in miniatuurwereld
“We hebben de Kuip gebouwd zoals deze nu is”, aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld Rotterdam. “De Kuip ondergaat de komende tijd een metamorfose en je herkent deze over een paar jaar niet meer terug. Wij willen de Kuip, zoals die sinds 1994 was, behouden voor Rotterdam, maar dan in miniatuur. Als je heimwee hebt kan je bij ons altijd de oude Kuip nog even komen bezoeken.” Tijdens de onthulling spraken Gerard Meijer en Jan van Merwijk over hun band met het stadion en de speciale momenten die zij hier beleefden. De Kuip in miniatuur is ook een manier om de rijke historie en de ontelbare verhalen van de huidige Kuip in stand te houden.

De miniatuurkuip is de grootste maquette van Miniworld Rotterdam geworden. Het is een bouwwerk van maar liefst 3 x 2,4 meter groot geworden. Het duwt daarmee het Groot Handelsgebouw naar een tweede plaats.Schoolreisbeoordeling
Geef hier je schoolreisbeoordeling van Miniworld Rotterdam door. Klik hier voor je beoordeling van Feynoord De Kuip.

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van De Kuip? Wil je alles weten over de historie van Rotterdam, sportieve hoogtepunten van de club en de maatschappelijke rol van Feyenoord buiten het voetbalveld? Meer informatie over een schooluitstap naar De Kuip staat op pagina 113 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2014).

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+