Lancering Sterke Botten met nieuwe exhibit in CORPUS

Lancering Sterke Botten met nieuwe exhibit in CORPUS

Terug naar overzicht

Oegstgeest, 8 november 2016

Vanaf deze week kunnen schoolbezoekers van CORPUS kennis maken met ‘Sterke Botten’. Een leerzame belevenis die het belang van sterke botten gedurende je hele leven onder de aandacht brengt.

‘Sterke Botten’ sluit aan op de ‘reis door de mens’, de educatieve attractie van CORPUS over het menselijk lichaam. Op interactieve wijze ervaart de bezoeker het belang van bouwen aan sterke botten gedurende het hele leven. Angelique van Dam, woordvoerder Platform Sterke Botten: “Sterke botten van jong tot oud: dat is de missie van het Platform Sterke Botten. Het belang van sterke botten willen wij bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Sterke botten worden vaak vergeten als we het hebben over een gezonde leefstijl, terwijl ze juist erg belangrijk zijn voor ons lichaam.

Sterke botten helpen om je leven lang alle gewone dagelijkse dingen te doen, zoals rechtop zitten, lopen, fietsen, sporten en werken. Onze activiteiten zijn gericht op het promoten van goede voeding en beweging. Elementen die essentieel zijn voor de opbouw van sterke botten. Dit leren wij de bezoekers van CORPUS met onze Sterke Botten exhibit.”

“De educatieve attractie ‘reis door de mens’ laat op een unieke manier zien hoe het lichaam werkt en hoe  belangrijk het is om veel te bewegen, verantwoord te eten en gezond te leven. Meer informatie over botgezondheid sluit hier naadloos op aan”, aldus Huub Lazarom, Directeur Operations & Relations van CORPUS.

Op dit moment hebben zo’n 800.000 Nederlanders last van zwakke botten. Het RIVM voorspelt dat dit aantal over 10 jaar zal stijgen tot 1,2 miljoen, mede door de vergrijzing van onze samenleving en de passieve levensstijl van jongeren.

CORPUS 'reis door de mens' biedt scholen de ideale combinatie van entertainment en educatie. Leerlingen doen kennis op over het menselijk lichaam op een eigentijdse en aansprekende manier. Meer informatie over een educatieve uitstap naar CORPUS staat op pagina 84 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2016). 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten