Londen krijgt de hoogste en grootste glijbaan ter wereld

Londen krijgt de hoogste en grootste glijbaan ter wereld

Terug naar overzicht

Londen, 13 oktober 2015

Met 's werelds langste glijbaan heeft Londen vanaf 2016 nog veel meer te bieden voor een werkweek


In het voorjaar van 2016 zal een tunnelglijbaan geopend worden in de ArcelorMittal Orbit in Londen. Het zal 's werelds langste en hoogste overdekte glijbaan zijn, van ongeveer 178m lang en 76m hoog zijn. De 114,5 meter hoge 'Orbit Tower' was het symbool van de Olympische Spelen in 2012. Ontwerper is Sir Anish Kapoor.

De afdaling zal ongeveer 40 seconden duren met een gemiddelde snelheid van zes meter per seconde. Er zijn transparante delen in de tunnelglijbaan, zodat je kunt genieten van het uitzicht van Londen.

Peter Tudor, directeur van Visitor Services, Olympic Park, zei: "Wat is er spannender om van de ArcelorMittal Orbit af te dalen dan via 's werelds langste en hoogste tunnelglijbaan. We zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat onze bezoekers een fantastische dag te hebben als ze ons Olympic Park bezoeken. Deze glijbaan zal echt een bijzonder perspectief bieden van de hoogste sculptuur van Groot-Brittannië."

Bron: www.queenelizabetholympicpark.co.uk 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+