Marco Borsato onthult zijn wassenbeeld in Madame Tussauds

Marco Borsato onthult zijn wassenbeeld in Madame Tussauds

Terug naar overzicht

Amsterdam, 23 april 2014

Marco Borsato heeft voor de tweede keer in zijn carrière een wassenbeeld in Madame Tussauds gekregen, welke hij gisteren onder grote belangstelling van pers en fans onthuld heeft.

Marco heeft afgelopen januari de eerste poseersessie gehad voor zijn beeld. Na het bepalen van de pose  zijn er meer dan 500 lichaamsmaten van hem opgemeten en honderden foto’s gemaakt. De kleding die Marco voor het beeld gedoneerd heeft, heeft hij zelf gedragen. Voor de tweede poseersessie is hij naar de Tussauds Studio’s in Londen geweest waar Marco zijn eerste ontmoeting had met zijn beeld in klei. In totaal hebben er in 4 maanden tijd 18 personen aan dit beeld gewerkt.

Head of Marketing Annemiek Dolfin; ‘Het eerste beeld van Marco is gemaakt in 1997. Vorig jaar hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om dit beeld -wat echt niet meer gelijkend was na al die tijd- uit de attractie te verwijderen. Het aantal aanvragen voor een nieuw beeld van Marco was daarna zo groot dat hij in de top 10 van meest aangevraagde beelden verscheen. Zijn 25-jarig jubileum en de vele verzoeken van onze bezoekers waren voor ons de reden om hem te benaderen voor dit tweede beeld. Marco heeft aan hier net zo enthousiast aan meegewerkt als aan zijn eerste wassenbeeld 18 jaar geleden. Wij zijn enorm trots dat we Marco weer aan onze collectie kunnen toevoegen’.

Het nieuwe beeld van Marco komt te staan in ‘Music’ naast Adele en Lady Gaga.

Meer fun & educatie van Madame Tussauds vind je op pagina 72 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015). Klik hier voor meer online informatie.
 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten