Miniatuurpark Mini-Europe pakt uit met enkele nieuwigheden

Miniatuurpark Mini-Europe pakt uit met enkele nieuwigheden

Terug naar overzicht

Brussel, 26 maart 2015

Tijdens de wintermaanden heeft Mini-Europe de grote middelen bovengehaald. Bovenop de vele innovaties werden de maquettes verrijkt met details. Ze bieden schoolbezoekers een nieuwe en intense ervaring dankzij een nog grotere gelijkenis met de echte monumenten.

"Mini-Europe is nog nooit zo mooi geweest!"


Net na de winterstop heeft het team van Mini-Europe maar één wens: de vele recente renovaties delen met het publiek. "Onze filosofie verandert niet, legt Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europe, uit. Wij willen de bezoekers een bijzondere ervaring bieden in elk deel van het park. We maken elk jaar van de winterstop gebruik om de monumenten te renoveren, nieuwe maquettes voor te stellen en details toe te voegen die de miniaturen nog meer op hun originelen laten lijken."

Het Cais da Ribeira in Porto en het reuzenrad van Walibi zijn sinds de opening vorige week in een nieuw jasje te zien. Later volgen het stadhuis van Stockholm, het kasteel van Eltz in het Zwarte Woud en het vernieuwde paleis van Westminster (ook Houses of Parliament genoemd) te bezichtigen zijn. "Voor het jubileum van Koningin Elizabeth II heeft het Londense gebouw een  grondige renovatie ondergaan, vertelt Thierry Meeùs. We moesten het daarom reproduceren. We zijn onmiddellijk begonnen met de plannen, doorgegeven door de conservator. Dit was een minutieus werk en veel meer dan een gewone restauratie! Er werden honderden vlaggetjes geplaatst, honderden kronen gedecoreerd met bladgoud en tientallen details toegevoegd. We hebben ook de kades in echte miniatuurstenen nagemaakt."

Meer informatie vind je op pagina 150 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015). Klik hier, voor online informatie.

 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten