Nationaal Militair Museum één jaar jong

Nationaal Militair Museum één jaar jong

Terug naar overzicht

Soesterberg, 18 februari 2016

In Park Vliegbasis Soesterberg ligt sinds een jaar het compleet vernieuwde Nationaal Militair Museum (NMM). Dit is van oudsher een zeer belangrijke plek voor de Nederlandse militaire luchtvaart. Het museum toont de betekenis van de krijgsmacht voor de samenleving in verleden, heden en toekomst. Je kunt er met de leerlingen tal van grote objecten zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters bezichtigen.

Ook interessant zijn de collecties van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg en het Legermuseum uit Delft, deze zijn samengevoegd. De onderwijsprogramma's bij het NMM gaan in op geschiedenis of techniek. Zo krijgen leerlingen op hun eigen niveau de gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan...

Meer informatie over bijvoorbeeld groepsbezoek, educatieprogramma’s en workshops met je klas vindt je op pagina 107 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2016) of klik hier voor de online pagina. (© foto door Anne Reitsma Fotografie)

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten