Naturalis heeft Freek… Natuurschool heeft Supersense Marc!

Naturalis heeft Freek… Natuurschool heeft Supersense Marc!

Terug naar overzicht

Groningen, 8 september 2015

De BBC heeft David Attenborough, Naturalis heeft Freek Vonk en de Natuurschool vanaf nu: MARC! Natuuriconen zijn steeds belangrijker om jonge mensen de natuur in te krijgen en te laten waarderen. Biologie is natuurlijk een mooi en boeiend schoolvak en in de klas kan je van alles leren, maar er zijn natuurfenomenen waarvoor je met een echte Supersense Natuurschool-gids de wilde natuur in moet om ze te begrijpen (Supersense was een bijzondere BBC-natuurserie).

Je hebt ongetwijfeld de allerleukste en allerbeste biologiedocent die er is, maar die heeft het vaak veel te druk om ook nog eens een flitsende excursie met inhoud en plezier te organiseren. Dat is nou exact waarom de Natuurschool 25 jaar geleden is opgericht, door precies zo’n allerleukste en allerbeste biologiedocent: Ib heet hij. De Natuurschool is inmiddels een organisatie waar in het buitenseizoen zo’n 50 goed getrainde en (v)aardige Natuurschoolgidsen werken.

Excursies restylen
Onder die 50 (v)aardige Natuurschoolgidsen hebben we dit jaar een topper ontdekt, een echte Natuuricoon, Marc is zijn naam! Een markante Groninger die als bioloog is opgeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een man met inhoud, passie en het talent om vorm, functie en processen in de natuur beeldend en begrijpelijk uit te leggen. Supersense Marc, zoals we hem vanaf nu noemen, is vanaf 2016 hét gezicht van de Natuurschool voortgezetonderwijscampagne en -activiteiten. Hij gaat alle excursies restylen en bedenkt nieuwe activiteiten, hij leidt nieuwe Supersense Natuurschool-gidsen op en zal opduiken in onze communicatie met scholen. Wanneer je geluk hebt ontmoet je Marc ook zélf tijdens je excursie bij de Natuurschool. Nieuw is ook de samenwerking die de Natuurschool heeft met het beroemde Vancouver Aquarium in Canada. Samen gaan we zogenaamde wetlabs ontwikkelen zoals een Krabbenlab, Garnalenlab, Planktonlab, Zeewierlab en WildArtlab. Binnenkort zijn deze te reserveren.

Kijk snel op pagina 57 van Werkweek 15/16 of klik hier voor de coole excursies van Natuurschool.

 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+