Naturalis onthult tussenstand van het bedrag dat is opgehaald voor T. rex

Naturalis onthult tussenstand van het bedrag dat is opgehaald voor T. rex

Terug naar overzicht

Leiden, 24 juni 2014

Tijdens de Leidse Lakenfeesten onthult Naturalis de tussenstand van het bedrag dat is opgehaald voor T. rex. Ook wordt bekend gemaakt welk bedrag nodig is om het gevonden skelet van T. rex aan te kopen, te prepareren en tentoon te stellen.

De feestelijke bekendmaking vindt aanstaande zaterdag plaats. Om 17.30 uur beklimmen Henri Lenferink, de burgemeester van Leiden en Edwin van Huis, directeur van Naturalis het podium op het Stadhuisplein. Hier onthullen zij voor het eerst de tussenstand van alle bijdragen voor T. rex van donateurs, sponsoren en fondsen. Tevens presenteert Naturalis de nieuwe Dino-app, het eerste naslagwerk over dinosauriërs op wetenschappelijke basis. Hierin zijn 160 soorten terug te vinden met tekeningen en beschrijvingen. De app is bedoeld voor wetenschappers en geïnteresseerde scholen.

Naturalis heeft in augustus 2013 een Tyrannosaurus rex opgegraven in Montana (V.S.). Deze enorme vleeseter is het beoogde topstuk van het nieuwe familiemuseum dat in 2017 haar deuren opent. Daarmee is Naturalis enige museum buiten Noord-Amerika dat deze legende in haar collectie heeft en aan het publiek toont.

Voor de aankoop en preparatie van het fossiel is een aanzienlijk bedrag nodig. Dit bedrag wil Naturalis bijeen wil brengen door middel van  de acties Tientje voor T. rex, Verbind je naam aan T. rex en met behulp van fondsen.

Naturalis Biodiversity Center staat op pagina 111 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2014. Klik hier voor online informatie.

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten