Nieuw: educatief en boerenavontuurlijk schoolkamp bij FarmCamps

Nieuw: educatief en boerenavontuurlijk schoolkamp bij FarmCamps

Terug naar overzicht

Bussum, 22 januari 2015

Wat weet de jeugd van tegenwoordig nu echt over de herkomst van bijvoorbeeld zuivel, vlees en groente? Een onderzoek van de British Nutrition Foundation (BNF) heeft aangetoond dat bijna een derde van de basisschoolleerlingen in Engeland niet weet waar het eten nu écht vandaan komt. Van de kinderen gelooft 33% dat kaas van planten komt en dat tomaten onder de grond groeien. En dat is in Nederland niet anders.

Door leerlingen actief deel te laten nemen aan het boerenleven, worden zij niet alleen gestimuleerd om samen te werken, maar leren zij ook op een leuke en ludieke manier over de herkomst van voedsel.

Educatie
Kinderen leren niet alleen met het hoofd, maar juist door te doen, zien, leren en proeven. Op de boerderij kan dit allemaal. De voorpret begint al in de week voor het schoolkamp in de vorm van een op maat gemaakt lespakket dat de scholen toegestuurd krijgen. Op het schoolkamp zelf kruipen de leerlingen in de huid van de boer. Ze halen met elkaar de koeien uit de wei, proeven de lauwwarme verse koeienmelk, leren schaapscheren óf voeren de kalfjes met de fles.

Natuurlijke boerenavonturen
Naast educatie staan de FarmCamps-boerderijen ook garant voor ontzettend veel speelplezier. De leerlingen gaan met elkaar de strijd aan op de Stoere Boeren Stormbaan of de boerengolfbaan, zien of ze na de dropping nog maar terugkomen naar de boerderij, vertellen sterke verhalen rondom het kampvuur én overnachten ’s avonds – voldaan van alle avonturen – in de stoere luxueuze safaritenten.

Wil je meer informatie? Kijk dan op pagina 77 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015) of klik hier voor de online pagina.

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten