Nieuw: Waterwerken in het Zuiderzeemuseum

Nieuw: Waterwerken in het Zuiderzeemuseum

Terug naar overzicht

Enkhuizen, 3 februari 2015

Vanaf mei 2015 kunnen leerlingen nog meer beleven in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In het buitenmuseum komt de nieuwe attractie Waterwerken. Het waterdoepark laat kleine versies van de vijf voormalige Zuiderzee-eilanden Marken, Pampus, Schokland, Wieringen en Urk herrijzen.

Activiteiten
Elk eiland heeft een eigen activiteit. Urk krijgt een picknicktafel op waterniveau en op Wieringen kun je goederen opslaan en een Vikingschat zoeken. Op Pampus staan twee waterkanonnen om op doelen te schieten. Pampus was vroeger het verdedigingswerk van de Stelling van Amsterdam. Het eiland Marken kan gedeeltelijk onder water worden gezet en weer worden drooggelegd. Dit eiland is een zogenaamde 'scheepskameel': een soort droogdok voor schepen. Het Zuiderzee-eiland Schokland keert op het land terug als speeleiland voor de allerkleinsten. Hop met bootjes naar de eilanden, schiet met waterkanonnen, vang vissen 'uit de zee' en ervaar de kracht van water in de vijftig meter lange watergoot.

Meer informatie over het Zuiderzeemuseum vind je op pagina 70 & 71 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2015. Klik hier voor online informatie.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten