Nieuw in Artis: Micropia toont het onzichtbare

Nieuw in Artis: Micropia toont het onzichtbare

Terug naar overzicht

Amsterdam, 24 september 2015

Vorig jaar opende het eerste microbenmuseum ter wereld, Micropia, haar deuren. Micropia toont het machtigste, meest succesvolle en tegelijk kleinste leven op aarde: microben. Ieder mens draagt anderhalve kilo microben met zich mee. Microben zijn overal en bepalen hoe onze wereld eruitziet. Zonder hen is er geen leven op aarde mogelijk.

Ervaar met speciaal voor Micropia ontwikkelde 3D-kijkers hoe levende microben bewegen, eten en zich voortplanten. Navigeer door de habitat van extremofielen: microben die kunnen leven onder de meest barre omstandigheden. Doe de bodyscan en leer je eigen micro-organismen kennen. Na een bezoek aan Micropia kijk je nooit meer hetzelfde naar jezelf en naar de wereld.

In Micropia verdiepen leerlingen zich in de bijzondere wereld van microben. Leerlingen kunnen niet alleen de fascinerende onzichtbare natuur ontdekken, maar krijgen ook zicht op eventuele carrièrekansen in de microbiologie – van wetenschappelijk speurwerk tot en met meer toepassingsgericht onderzoek. Micropia stelt gratis lesmateriaal beschikbaar voor de bovenbouw van het primair onderwijs tot en met de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs.

Micropia staat op pagina 53 van Werkweek 15/16. Klik hier voor meer online informatie. (Foto ©Micropia Maarten van der Wal)

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten