Nieuwe attractie in Den Haag: de Madurodam express

Nieuwe attractie in Den Haag: de Madurodam express

Terug naar overzicht

Den Haag, 7 juli 2015

Madurodam express verbindt binnenstad Den Haag en Scheveningen


Den Haag is een nieuwe attractie rijker. Vorige week woensdag is de Madurodam express gedoopt door mevrouw Van Aartsen, echtgenote van de burgemeester van Den Haag, en Fien van Aken, burgemeester van Madurodam. De Madurodam express is een duwboot in de vorm van een stoomboot en verbindt via een hernieuwde historische vaarroute Madurodam met de binnenstad van Den Haag en de Badplaats Scheveningen. De Madurodam express is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Ooievaart en Madurodam.

Peter Duivesteijn, directeur Stichting De Ooievaart. “De Madurodam express is een ludiek duwbootje in de vorm van een stoomboot. De boot heeft een heuse kapitein en een in stijl geklede gastheer of gastvrouw. Sinds 1968 was het niet meer mogelijk om over het kanaal richting Scheveningen te varen maar door de recente damdoorbraak van de Dr. Abraham Kuyperdam is het weer mogelijk om vanaf de Haagse binnenstad via het water naar Scheveningen te gaan!”

Joris van Dijk, directeur Madurodam: “Madurodam is niet alleen bereikbaar met auto, trein, tram en fiets maar je kunt nu ook met de boot naar Madurodam! Door de historische vaarroute Den Haag – Scheveningen hebben we met de Madurodam express een leuke manier om de stad en het strand te verbinden. Met een attractie naar een attractie! Hiermee verbreden we – met gevoel voor historie – op een aansprekende manier het toeristisch aanbod van Den Haag.”

Voor een schoolgroep kunnen meerdere boten worden ingezet. Meer informatie over een schoolreisje naar Madurodam vind je op pagina 52 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015). Klik hier, voor online informatie. 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten