One Planet, uitdagende VN-expositie in Museon

One Planet, uitdagende VN-expositie in Museon

Terug naar overzicht

Den Haag, 1 november 2016

De nieuwe permanente expositie One Planet in het Museon is vorige week maandag geopend. Secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de Verenigde Naties was tijdens de opening te zien met een videoboodschap. Wethouder Joris Wijsmuller van Cultuur verrichtte de officiële openingshandeling.

De activerende expositie One Planet laat zien dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert inspirerende oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. Scholen zijn van harte welkom om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan. En zo een held op deze planeet te worden.

17 doelen voor 1 planeet
Centraal in de expositie staan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, die tot een veilige, vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld moeten leiden. De Verenigde Naties hebben vanwege deze expositie het Museon erkend als officieel partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

Denken en doen
One Planet voert de bezoeker langs zeventien opstellingen die ieder een duurzaam ontwikkelingsdoel uitdiepen en die samen de grote uitdagingen omvatten waar de mens voor staat. De interactieve opstellingen worden gecombineerd met de leerrijke, veelzijdige collectie van het Museon. De tentoonstelling focust op wat er allemaal wel mogelijk is om de aarde leefbaar te houden. Van grote, ingrijpende oplossingen tot kleine ideeën met impact op een vierkante meter. One Planet laat bezoekers zien dat ook zij die oplossingen in huis hebben en inspireert hen tot doordenken en meedoen.

Held op jouw planeet 
Gelukkig zijn er overal nieuwsgierige en daadkrachtige mensen die eigenwijs genoeg zijn om te vinden dat het wél kan: de wereld mooier en beter maken. Mensen die grote problemen als schaarste, armoede, oorlog en ongelijkheid toch proberen op te lossen. Zij zijn de ware helden op onze planeet. Het Museon brengt deze helden samen in Team One PLanet, online maar ook in publicaties en educatieve programma's. Niet alleen in de tentoonstelling maar ook op andere plekken in het museum, zoals de International Lounge en het Peace Café kunnen helden hun ideeën presenteren.


Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Meer informatie voor een educatieve uitstap naar het Museon staat op pagina 94 van het Nationaal Schoolreis Magazine (najaar 2016).
 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten