Ontdek WO2 in het Zuiderzeemuseum

Ontdek WO2 in het Zuiderzeemuseum

Terug naar overzicht

Enkhuizen, 2 januari 2014

In april en mei brengt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen leerlingen uit groep 7 en 8 dichterbij de Tweede Wereldoorlog. Het nieuwe educatieve programma heet Van bonkaart tot persoonsbewijs en speelt zich af in het buitenmuseum. Leerlingen worden lid van het verzet en voeren in een spannende tocht verschillende opdrachten uit. Ze vervalsen persoonsbewijzen, stelen voedselbonnen, drukken en verspreiden illegale blaadjes en nog veel meer. Onderweg proeven leerlingen aspecten van het dagelijks leven in de Tweede Wereldoorlog zoals schaarste, verduistering en Jodenvervolging. Op verschillende plekken worden zij geconfronteerd met dilemma’s en wordt hen gevraagd: wat zou jij doen?

Praktische tips
De docent ontvangt vooraf een docentenhandleiding met praktische tips en suggesties voor lessen op school. Op locatie krijgen leerlingen eerst een korte introductie van de museumdocent. Na de opdrachten brengen zij verslag uit van hun ervaringen.

Klik hier, of kijk op pagina 73 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2014) voor meer informatie.

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+