Onthulling Breepleinkerk in miniatuur Rotterdam

Onthulling Breepleinkerk in miniatuur Rotterdam

Terug naar overzicht

Rotterdam, 21 april 2016

Gisteren onthulde Burgemeester Aboutaleb op bijzondere wijze de Breepleinkerk in miniatuur bij Miniworld Rotterdam.

Miniworld besloot dat dit bijzondere gebouw niet mocht ontbreken in Rotterdam in miniatuur. Mede door het indrukwekkende verhaal dat zich in de Breepleinkerk in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Burgemeester Aboutaleb beschreef dit verhaal in het essay "Droom en Daad". Het is een verhaal dat verteld moet blijven worden aan alle scholieren.

Bij Miniworld zijn de verhalen de 4e dimensie van de driedimensionale miniatuurwereld. In samenwerking met de mensen van de Breepleinkerk zijn de mensen van het modelbouwatelier er uitstekend in geslaagd om het verhaal van de Breepleinkerk in miniatuur te vertalen. Bovendien heeft Miniworld nog een 2e maquette gebouwd, die geschonken is aan de stichting OC Breepleinkerk. Bovendien ontving burgemeester Aboutaleb een prachtige driedimensionaal schilderij van de Breepleinkerk als dank voor zijn bijdrage om dit bijzondere verhaal kunnen blijven vertellen.

Miniworld neemt Mainport Live over van Maritiem Museum Rotterdam


Begin april 2016 nam het Maritiem Museum afscheid van de Mainport Live maquette van de Rotterdamse haven, die sinds 1999 stond opgesteld als één van de centrale multimediale tentoonstellingen van het museum en sindsdien door zo'n 2 miljoen bezoekers (waarvan vele duizenden scholieren) is bekeken. Echter na ruim 15 jaar was het tijd om een nieuwe tentoonstelling te realiseren.

De maquette van circa 15 meter was te groot om bewaard te kunnen worden in het collectiedepot van het museum. Het Maritiem Museum vond in Miniworld Rotterdam echter een overnamekandidaat. "De maquette mag wat mij betreft gerekend worden tot het cultuurhistorisch erfgoed van Rotterdam. Met deze overname kan de maquette worden behouden voor de stad.", aldus Marc van Buren, directeur van Miniworld.

Miniworld heeft de intentie om de maquette te gaan restaureren, actualiseren en voorzien van nieuwe audiovisuele elementen en deze in schooljaar 2017/2018 weer tentoon te stellen op een nog nader te bepalen locatie in Rotterdam.

Schoolreisbeoordeling
Ook op educatieve schoolbezoek bij Miniworld Roterdam geweest? Geef dan hier je schoolreisbeoordeling door.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten