Praktijkles Middelpuntvliedende Kracht op attractiepark Duinrell

Praktijkles Middelpuntvliedende Kracht op attractiepark Duinrell

Terug naar overzicht

Leiden/Wassenaar, 11 juni 2015

Op 13 april jl. heeft groep 7D van de Lorentzschool in Leiden van juffrouw Cindy een natuur- en techniekles over de middelpuntvliedende kracht. Eén groepje besluit daarop tot het schrijven van een brief aan de directeur en er ontstaat een korte briefwisseling:

"Beste Meester Henk, Wij (7D) hebben met natuur geleerd over achtbanen. Maar we snappen het nog niet helemaal. Dus dachten wij*: Dan zullen we het vast beter begrijpen. We kunnen het zelf betalen, maar het zal natuurlijk fijn zijn als u dat deed. B.v.d. Groep 7D* (wij willen met z'n allen naar de Efteling) ps. graag terugschrijven."

"Beste groep 7d, Dank voor jullie brief. Wat een leuk idee om het zelf te gaan ervaren. Ik heb jullie brief daarom op Facebook en Twitter gezet. Es kijken of we sponsoren kunnen werven. Ik kan voor de meisjes en een enkele jongen in de groep met paardenstaart deze ervaring al waarmaken door ze, net zoals juffrouw Bulstronk uit Matilda, aan hun haar rond te slingeren. Hierdoor hebben we minder sponsoren nodig, want dan kunnen we met de kinderen met kort haar naar de Efteling. Ik hoor graag wat jullie van dit voorstel vinden. Met vriendelijke groet, meester Henk"

"Beste Meester Henk, Wij houden niet zo van discriminatie Of onderscheid. Dus als we gaan, doen we dat met z'n allen! Dankjewel Groep 7D"

"Dit is echt een onvergetelijke onderwijservaring!"


Na deze briefwisseling stromen de reacties via Facebook binnen en reageren kinderen en ouders enthousiast. Eén van de ouders leert de kinderen over crowdfunding en er wordt door de kinderen uitgerekend dat de Efteling mogelijk niet haalbaar is, maar Duinrell en Drievliet vanuit Leiden wel. De kinderen besluiten dan dat ze hun pijlen richten op Duinrell. Inmiddels zijn alle groepen 7 (vier in totaal) gemobiliseerd om geld via crowdfunding binnen te halen en wordt groep 7D door Duinrell uitgenodigd om op 29 juni voor openingstijd (tussen 9.00 en 10.00 uur) te ervaren wat de middelpuntvliedende kracht is en wat er allemaal nodig is om een mooie achtbaan te ontwerpen en te bouwen.
 

Onderhand kunnen we stellen dat de actie geslaagd is en dat er vier groepen 7 (29 juni a.s.) naar Duinrell gaan om te ervaren wat G-krachten zijn. Hierna beleven de kinderen natuurlijk een heerlijk dagje Duinrell. De directeur van de Lorentzschool, Henk Lardée, is erg enthousiast dat de kinderen les krijgen over G-krachten en dit zelf kunnen gaan ervaren. "Dit is echt een onvergetelijke onderwijservaring! Hierdoor stimuleren we dat kinderen nog meer interesse gaan krijgen in techniek.”


Kijk voor Duinrell schoolreisinfo op pagina 46 en 47 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015), of klik hier voor meer online informatie.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten