Romeinse woonhuis in het museumpark Archeon helemaal opnieuw ingericht

Romeinse woonhuis in het museumpark Archeon helemaal opnieuw ingericht

Terug naar overzicht

Alphen aan den Rijn, 5 mei 2016

Museumpark Archeon voegt steeds meer toe aan haar aanbod. Niet alleen educatieve historische locaties worden bemenst door deskundige medewerkers. Archeon houdt zich ook bezig met bijvoorbeeld het in stand houden van bijen en andere insecten. Daarnaast is er in het park een zeer grote variëteit van inheemse historische planten en bloemen.

Archeon probeert ook steeds vernieuwend te zijn in haar presentaties. Elk schooljaar wordt een locatie toegevoegd, opgeknapt of gerestyled. Dit schoolreisseizoen is het Romeinse woonhuis helemaal opnieuw ingericht. In plaats van een werkplaats is er nu een fraaie Romeinse kamer te zien. Helemaal authentiek beschilderd en ingericht. Wie dat leuk vindt, krijgt een toga of een palla aan en kan dan een fraaie selfie in deze kamer maken.

Schoolreis in Archeon is = Op avontuur door de wereld van de geschiedenis. Museumpark Archeon staat op pagina 62 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2016. Klik hier voor meer online informatie.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten