Schooluitstap-combi Memorial Museum Passchendaele en Talbot House

Schooluitstap-combi Memorial Museum Passchendaele en Talbot House

Terug naar overzicht

Zonnebeke, 25 maart 2014

Het recent vernieuwde Memorial Museum Passchendaele 1917 is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Het museum is ondergebracht in het historisch kasteeldomein van Zonnebeke en houdt de herinnering aan de Slag om Passendaele levendig. Naast een permanente opstelling met foto - en filmbeelden, een uitgebreide collectie historische voorwerpen en levendig gereconstrueerde taferelen zijn de blikvangers in dit museum een onderaardse gang of ‘dugout’ en reconstructies van zowel Britse als Duitse loopgraven. 

Gelegen op de weg naar Tyne Cot Cemetery en op een boogscheut van Ieper en Langemark kunt u vanuit het Memorial Museum Passchendaele 1917 perfect een schooluitstap organiseren. Met een nieuw combinatieticket kunt u voor of na uw schoolbezoek aan het front ook te Poperinge in Talbot House terecht. Hier leert u bij over een andere zijde van de Oorlog: Het leven achter het front.

Memorial Museum Passchendaele staat op pagina 12 van het Nationaal Schoolreis Magazine België (2014) en op pagina 50 van Werkweek 2014/2015.
 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2017

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+