Science Center NEMO onderdeel van Shell Eco-marathon Experience

Science Center NEMO onderdeel van Shell Eco-marathon Experience

Terug naar overzicht

Amsterdam, 7 mei 2015

Ontdek NEMO nu tijdelijk op Rotterdam CS


Rotterdammers en andere passanten kunnen tot en met 17 mei NEMO ontdekken op Rotterdam Centraal Station in de Shell Eco-marathon Experience. Bezoekers kunnen meedoen aan de nieuwe workshop ‘Speel met een tekenmachine’. Tijdens deze workshop bouw je zelf een tekenmachine en kijk je wat er gebeurt. De opwindbare machine laat vilstiften op papier tekeningen maken.

NEMO op Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab
De pop-up Experience op Rotterdam Centraal is een voorloper van Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab van 21 t/m 24 mei in Ahoy. Tijdens deze events is NEMO aanwezig met vier verschillende workshops in het Work Lab. Zo kun je je eigen windmolen ontwerpen en bouwen aan een eindeloze knikkerbaan. In alle workshops staat een probleem of uitdaging centraal.

Daarnaast wordt de populaire tentoonstelling ‘Wonder of Wetenschap’ herplaatst tijdens Shell Eco-marathon. Deze tentoonstelling gaat over alledaagse, maar ook over verbijsterende natuurwetenschappelijke verschijnselen, zoals zwaartekracht, licht, geluid en statische elektriciteit.

 NEMO is het grootste science center van Nederland. NEMO laat o.a. scholieren op actieve wijze ervaren hoe fascinerend, leuk en nuttig wetenschap en technologie zijn. Meer informatie over een schooluitstap naar NEMO vind je op pagina 73 van het Nationaal Schoolreis Magazine (voorjaar 2015). Klik hier, voor online informatie. Foto: ©DigiDaanShell is hoofdpartner van de workshops in het Work Lab en de tentoonstelling Wonder of Wetenschap.

Over Shell Eco-marathon Experience, Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab
De Shell Eco-marathon Experience is van 1 t/m 17 mei te bezoeken op Rotterdam Centraal Station. Shell Eco-marathon en Shell Energy Lab vinden plaats van 21 t/m 24 mei 2015 in en om Ahoy, Rotterdam. Jong en oud kan middels interactieve attracties, experimenten en activiteiten kennismaken met de wereld van energie, innovatie en mobiliteit. Schrijf je hier gratis in.
 

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+