Sea Life Scheveningen een hele bijzondere inwoner rijker

Sea Life Scheveningen een hele bijzondere inwoner rijker

Terug naar overzicht

Scheveningen, 26 juni 2014

Door een prachtige vondst in Canada is Sea Life Scheveningen sinds gisteren een hele bijzondere inwoner rijker… een gele kreeft. Normaal hebben kreeften een rode kleur, 1 op de 2 miljoen kreeften heeft een blauwe kleur en zelfs 1 op de 30 miljoen heeft een gele kleur. Dit kleurverschil wordt veroorzaakt door een zeldzame genetische mutatie.

Holland Vis in Scheveningen hoorde van de gele kreeft en besloot meteen het dier aan te bieden aan Sea Life. In de natuur zal deze kreeft minder kans hebben om te overleven vanwege zijn afwijkende kleur. Het is fantastisch dat wij hem nu mogen laten zien aan het publiek, aldus Marjolein Kemna, hoofd dierenverzorging. We geven hem de naam Luc, afgekort van “Lucky” want de pan loopt hij mis. Luc heeft drie weken in quarantaine gezeten en is getest op ziektes en parasieten en mag nu in het aquarium bij de andere vissen. Hij zal gevoed worden met  mosselen en wijting.

Mogelijkheden voor een schoolreis naar SEA LIFE vind je op pagina 116 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2014. Klik hier voor online informatie. (Foto C. Bovendeur)

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+