Skelet bijzondere Tyrannosaurus rex nu gearriveerd in Naturalis

Skelet bijzondere Tyrannosaurus rex nu gearriveerd in Naturalis

Terug naar overzicht

Leiden, 9 september 2016

Na drie jaar zoeken, graven, prepareren en opbouwen, is het skelet van deze bijzondere Tyrannosaurus rex nu gearriveerd in Naturalis.

Vanochtend zagen we tijdens een exclusieve preview voor het eerst het compleet opgebouwde skelet van Trix, zoals deze T-rex is gedoopt. Het skelet is voor bijna 80% compleet en is als enige ter wereld gemonteerd met de originele schedel. Dat maakt van Trix het meest bijzondere exemplaar ter wereld.

Na de presentatie vroeg schoolreisteammember Brian aan bioloog Freek Vonk waarom schoolkinderen de komende 9 maanden op excursie naar Trix moeten komen? “Het Rijksmuseum heeft de Nachtwacht. Het Louvre heeft Mona Lisa en Naturalis heeft nu Trix!”, aldus een super enthousiaste Freek Vonk.

“Het Rijksmuseum heeft de Nachtwacht. Het Louvre heeft Mona Lisa en Naturalis heeft nu Trix!”


Over T. rex in Town
Schoolreisbezoekers van de tentoonstelling T. rex in Town gaan zo’n 67 miljoen jaar terug in de tijd, naar het einde van het dinotijdperk. Levensechte dino-robots brengen het geologisch tijdperk Krijt tot leven, met dino-expert Anne Schulp als gids.

Het hoogtepunt van de expositie is Trix, het door Naturalis opgegraven skelet van de vleesetende dinosaurus Tyrannosaurus rex.

In de volgende zaal kunnen de leerlingen zelf als onderzoekers op zoek naar antwoorden. Ben jij een goede dinosnack? En hoe hard moet je fietsen om een hongerige T. rex voor te blijven?

In het Dinolab werken de paleontologen aan het prepareren van de fossiele botten van vijf triceratopsen die Naturalis in Amerika heeft opgegraven. Je leerlingen kunnen ze het hemd  van het lijf vragen. Je groep gaat zelf een fossiel opgraven en de vondsten vergelijken met andere botten van vroeger en nu.  De tentoonstelling is te zien tot en met 4 juni 2017.

De educatieve programma's staan gedurende dit nieuwe schooljaar allemaal in het teken van fossielen en dino's, met T. rex in de hoofdrol.

Klik hier voor meer online informatie. Naturalis staat op pagina 93 van de nieuwe najaarseditie van het Nationaal Schoolreis Magazine.

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten