Slagharen opent eerste triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush

Slagharen opent eerste triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush

Terug naar overzicht

Slagharen, 13 september 2016

In het voorjaar van 2017 opent Attractie- & Vakantiepark Slagharen de eerste triple launch achtbaan van Nederland: Gold Rush. Deze nieuwe achtbaan brengt schoolreisbezoekers van 0 naar 90 kilometer per uur in drie lanceringen en gaat twee keer over de kop. Gold Rush is de vervanger van de iconische achtbaan Thunder Loop die begin oktober uit het park verdwijnt.

Triple launch achtbaan
Gold Rush is de eerste triple launch achtbaan van Nederland, waarbij schoolbezoekers twee keer vooruit en één keer achteruit worden gelanceerd. In een extra brede trein met vier stoelen per rij kunnen vier klasgenoten tijdens de rit naast elkaar zitten. Wouter Dekkers (algemeen directeur) is zeer verheugd met de nieuwe aanwinst. “Gold Rush is niet alleen een waardige opvolger van de Thunder Loop, maar gaat ook nog eens sneller, hoger en is tevens stiller. Tot slot gaat de achtbaan niet één, maar twee keer over de kop door een zogenoemde slingloop en diveloop.”

Goudkoorts
De nieuwe achtbaan brengt je leerlingen terug in de tijd van goudkoorts. Het verhaal is gebaseerd op hoofdpersoon James W. Marshall die in 1848 als eerste goud vindt in Californië. Uit alle windstreken komen goudzoekers die met simpele technieken rivieren en beekjes afspeuren. De technieken verbeteren en kleine dorpen groeien uit tot steden. Voor het vervoer van goud worden nieuwe transportmethodes gebruikt, waaronder de stoomtrein. Hiervoor wordt een uitgebreid spoor- en stationnetwerk aangelegd.

Gold Rush opent in het voorjaar van 2017 en volgt twee jaar na de opening van het nieuwe waterpark Aqua Mexicana.

Attractie- & Vakantiepark Slagharen staat op pagina 49 van de nieuwe najaarseditie van het Nationaal Schoolreis Magazine. Alvast meer online schoolreisinfo? Klik dan hier.

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten