Tentoonstelling Den Haag en de Atlantikwall, oorlog in de stad van vrede

Tentoonstelling Den Haag en de Atlantikwall, oorlog in de stad van vrede

Terug naar overzicht

Den Haag, 21 april 2015

Vanaf begin april is in het Museon in Den Haag de tentoonstelling 'Den Haag en de Atlantikwall, oorlog in de stad van vrede' te zien. De evacuatie van 135.000 inwoners van Den Haag en de sloop van een deel van de stad in de Tweede Wereldoorlog staan hierin centraal. De expositie vindt plaats ter gelegenheid van de herdenking van 70 jaar bevrijding.

Bijzondere bruiklenen van bunkermusea, verzetsmusea en het Ministerie van Defensie maken deel uit van de tentoonstelling. Hierin wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog verbonden met de actualiteit van de huidige werkzaamheden van de 160 internationale organisaties die Den Haag heeft op het gebied van Recht, Vrede en Veiligheid. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 1 november 2015.

Museon -museum voor cultuur en wetenschap- staat op pagina 60 van het Nationaal Schoolreis Magazine, voorjaar 2015. Klik hier, voor online informatie. Foto: Museon Atlantikwall maquette bunker

Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+