TextielMuseum is Museum van het Jaar 2017

TextielMuseum is Museum van het Jaar 2017

Terug naar overzicht

Tilburg, 16 mei 2017

Na een bloedstollende stemperiode is het TextielMuseum Tilburg als winnaar uit de bus gekomen van de BankGiro Loterij Museumprijs 2017. Het museum werd vorige week donderdag verrast met de prijs. In deze tiende editie van de BankGiro Loterij Museumprijs is er 80.930 keer gestemd op de drie musea, een recordaantal!

TextielMuseum Tilburg kreeg 32.115 (39,7%) van de stemmen. Daarmee liet het de twee andere genomineerden achter zich: Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam kreeg 28.008 (34,6%) stemmen en op Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch werd 20.807 (25,7%) keer gestemd.Weefmachine van een museumdroom
Door het winnen van de prijs krijgt TextielMuseum Tilburg de titel ‘Museum van het Jaar 2017’ én een bedrag van € 100.000. Hiermee kan zij haar museumdroom realiseren: de aanschaf van een weefmachine waarop bezoekers een theedoek naar eigen ontwerp kunnen uitwerken.

Cheque en een plaquette
Het winnende TextielMuseum Tilburg kreeg donderdag een verrassingsbezoek van Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernhard Cultuurfonds), Jeroen Branderhorst (BankGiro Loterij) en Siebe Weide (directeur Museumvereniging). Zij overhandigden het museum de cheque en een plaquette voor in het museum.

Onderwijs in het TextielMuseum
Het TextielMuseum heeft het onderwijs veel te bieden. Een bezoek aan het museum in combinatie met een educatief en creatief programma is aantrekkelijk voor zowel de leerlingen van basisschool en voortgezet onderwijs als voor studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen.
(Bron: BankGiro Loterij Museumprijs, TextielMuseum en het Prins Bernhard Cultuurfonds)

 

advertentie
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten