Werkweek naar Beeld en Geluid

Terug naar overzicht
Beeld en Geluid, Beeld en Geluid onvergetelijk!
Beeld en Geluid
Beeld en Geluid
Beeld en Geluid
 

Schoolreisje naar Beeld en Geluid, leren met Beeld en Geluid!


Duik in de wereld van media bij Beeld en Geluid

Radio, televisie, internet, social media. Media zijn altijd en overal aanwezig. Jouw leerlingen weten niet anders en zijn veelvraten als het om mediaconsumptie gaat. Maar wat is de betekenis van media voor hun leven? Hoe wordt het gemaakt? Wat zijn de leuke kanten en wat zijn de do’s en dont’s als je zelf media maakt. 

Beeld en Geluid biedt jouw leerlingen de gelegenheid om die wereld van de media te ontdekken en zelf aan de slag te gaan. Op het podium staan, het nieuws presenteren, de hoofdrol spelen in Flikken Maastricht en natuurlijk testen hoe mediawijs ze zelf zijn! Tijdens  het bezoek kan je gebruik maken van een leskaart met leuke en leerzame opdrachten en weetjes, gericht op mediaberoepen en over hoe de mediawereld werkt.

Daarnaast zijn er voor elk schoolniveau leuke en passende workshops te doen, als aanvulling op het museumbezoek. 

Rondleiding door de schatkamers
Tijdens deze rondleiding door de ondergrondse archieven ontdekken leerlingen wat de voorlopers zijn van de smartphone, webcam en HD-televisie. Verzuurde filmbanden, toverlantaarns en loodzware filmcamera’s passeren de revue.

Maak je eigen luisterverhaal
Hoe klinkt nou een verhaal? Radiomaker en meesterverteller Stef Visjager maakte het luisterverhaal van Fikkie de Firefighter en in deze workshop werken leerlingen in teams zelf aan een scène uit het verhaal. Moderne luisterverhalen zijn ingewikkelde geluidsproducties, dus laat de sirenes maar loeien!

Mediawijsheidspel Te Mooi om Waar te Zijn
Zelf een vlog maken en daar iets in stoppen wat niet waar is. Dat is de opdracht van deze workshop. Dat doen je leerlingen door gebruik te maken van manipulatietechnieken die veel in de media worden gebruikt. je leerlingen krijgen, door ze zelf toe te passen en ermee te spelen, inzicht in de technieken en vormen van manipulatie die gebruikt worden in bijvoorbeeld YouTube video’s.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (035) 677 54 44
E-mail
 
14.5°
dinsdag
21 augustus
- mm
NNW
1
24°
woensdag
22 augustus
10%
ZW
3
23°
donderdag
23 augustus
60%
W
3
 
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten