Werkweek naar EIC Mainport Rotterdam

Terug naar overzicht
EIC Mainport Rotterdam, Ontdek en beleef de Rotterdamse haven!
EIC Mainport Rotterdam
EIC Mainport Rotterdam
EIC Mainport Rotterdam
 

EIC Mainport Rotterdam, Ontdek en beleef de Rotterdamse haven!


Het EIC Mainport Rotterdam is gevestigd in Rozenburg midden in de haven van Rotterdam. Het EIC bestaat inmiddels ruim 20 jaar en zet zich dagelijks in om leerlingen, studenten, docenten en decanen kennis te laten maken met en te informeren over het belang van de Rotterdamse haven voor ons land en ook in de wereld.

Jongeren hebben vaak nog geen of een beperkt beeld van het werken in de haven. Dit terwijl de vraag naar goed opgeleid personeel de komende jaren aanzienlijk zal toenemen. Wij bieden leerlingen en studenten uit het basis, voorgezet, MBO en het HBO een boeiend havenprogramma aan.

Het EIC biedt scholen vanuit haar locatie op de landtong in Rozenburg onder meer het volgende educatieve havenprogramma aan:

bedrijfsexcursies in de haven o.l.v. EIC-gidsen.
de interactieve haven expositie met spannende havengames
chemie en techno lab
gastlessen op school en bij het EIC
lesmateriaal
informatie over beroepen en opleidingen
diverse havenprojecten

Wij werken daarbij samen met meer dan 55 bedrijven die onder meer bedrijfsexcursies aanbieden. Deze excursies worden begeleid door onze 50 havengidsen. Dit zijn enthousiaste en goed geïnformeerde vrijwilligers die vroeger in de haven hebben gewerkt.

Interactieve havenexpositie

In het EIC gebouw is er van alles te beleven. De interactieve expositie is een belangrijk onderdeel van ons havenprogramma. Het is een soort “mini-port” waarin leerlingen kennismaken met  haven en de verschillende sectoren( Maritiem, Industrie en Logistiek . De Leerlingen worden door middel van een app over de tentoonstelling geleid. De leerlingen en studenten ontdekken op hun eigen niveau de haven via simulatoren, spannende spellen, beeldmateriaal en doe-activiteiten, zoals chemische proefjes in het lab of technische opdrachten. Van het maken van tandpasta en haargel tot oogschaduw, tot het werken in de proeffabriek.

Bedrijfsexcursie

Excursies zijn een uitstekend middel om een goede indruk te krijgen van de haven  en de werkzaamheden die er zijn voor toekomstige banen. U kunt kiezen uit de bedrijven die u met de school wilt bezoeken of voor een bepaald thema. Samen met uw school maken we een programma op maat.

Tarieven
Excursie hele dag € 8,75
2 bedrijfsbezoeken + Havenexpositie

Excursie halve dag € 5,75
1 bedrijfsbezoek + Havenexpositie

Alleen bezoek Havenexpositie € 3,-

Proefje optioneel (prijs afhankelijk van type van het proefje)

Eenmalige Kortingscode EIC2017
Als u voor 1 januari 2018 gebruik maakt van ons EIC havenprogramma bieden wij u eenmalig voor een groep van 25 tot en maximaal 60 leerlingen een korting aan van  € 1,75 per leerling van onze dagexcursie, en € 1,00 voor een halve dagexcursie.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 08:30 – 17:00 uur (op afspraak)

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Zuid-Holland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0181) 29 60 29
E-mail
 
dinsdag
14 augustus
- mm
W
4
24°
woensdag
15 augustus
10%
ZW
4
27°
donderdag
16 augustus
40%
ZW
3
 
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten