Werkweek naar Elisabeth Weeshuis Museum

Terug naar overzicht
Elisabeth Weeshuis Museum, Wees welkom in hét weeshuismuseum van Nederland voor een bijzonder klassenuitje!
Elisabeth Weeshuis Museum
Elisabeth Weeshuis Museum
Elisabeth Weeshuis Museum
 

Elisabeth Weeshuis Museum, wees welkom in hét weeshuismuseum van Nederland voor een bijzonder klassenuitje!


Kom met de hele klas naar het Elisabeth Weeshuis Museum!

Hoe was het om in een weeshuis te wonen? In het Elisabeth Weeshuis Museum kun je dit ontdekken. Hier neem je een kijkje in het verleden. Wie zorgden er voor de kinderen, wat aten ze vroeger en waar speelden ze mee? In de verschillende kamers van het weeshuis ontdek je de verhalen van de weeskinderen van toen.

In de keuken kom je van alles te weten over het eten. Waar kwam het vandaan en wie maakte het klaar? Hoe werd het eten vroeger bewaard en moesten de kinderen ook meehelpen in de keuken? In de spinzaal wordt er door de meisjes hard gewerkt. Ze spinnen wollen garen, breien en borduren, maar leren er ook lezen en schrijven. Op de slaapzaal moet je zachtjes doen, anders maak je misschien een van de weeskinderen wakker. En er valt nog veel meer te ontdekken. Ook de geschiedenis van Nederland komt in het weeshuismuseum tot leven.

Leuk en leerzaam
Het Elisabeth Weeshuis Museum heeft een uitgebreid educatief aanbod. Voor elke groep van het basisonderwijs is er een speciaal programma. Het sluit aan bij de belevingswereld van het kind en is afgestemd op de kerndoelen van het onderwijs en de historische Canon van Nederland. Interactiviteit en ontdekkend leren staan centraal.

Naast de educatieve programma’s voor het basisonderwijs bieden wij ook een op maat gemaakt klassenuitje. Eventueel in combinatie met een lekkere en voedzame (wees)kinderlunch. Wees welkom op onze site voor meer informatie over het aanbod, de prijzen en de reserveringsmogelijkheden klik boven- of onderstaande button.

Het Elisabeth Weeshuis is het eerste nieuw gebouwde weeshuis in de Noordelijke Nederlanden. Het bood onderdak aan 48 kinderen: 24 jongens en 24 meisjes. Nu zijn in dit gebouw, dat werd gerealiseerd in 1560, het museum, de bibliotheek en de volksuniversiteit gevestigd.

Route

Verander uw locatie
van locatie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contact

Adres
Herenstraat 29
4101 BR Culemborg
Gelderland, Nederland
Telefoonnummer
+31 (0345) 51 39 12
E-mail
 
20.7°
vrijdag
17 augustus
- mm
NNO
2
22°
zaterdag
18 augustus
20%
ZW
4
24°
zondag
19 augustus
20%
ZW
3
 
Werkweek 2017/2018
Werkweek.nl is het online platform van het magazine Werkweek, sinds 1994 hèt gratis ideeënbron voor het organiseren van buitenschoolse activiteiten.

© Werkweek 1994-2018

Like, volg of tweet werkweek.nl

Powered by Publi House - bureau voor communicatie- & uitgeefprojecten | Schoolreis.nl op Google+
Werkweek.nl maakt gebruik van cookies. Klik onze privacyverklaring voor meer informatie. Sluiten